Menu
COTY &
Amsterdam Fashion Week
Fashion & Hair gaan altijd samen. Daarom hebben twee grote organisaties besloten dit jaar de handen ineen te slaan en gaat Coty Professional Beauty dit jaar samenwerken met Amsterdam Fashion Week om zo hair en fashion samen tot een nieuwe hoogte te brengen.
Voor Coty zijn de Fashion Weeks geen onbekend terrein. Al jaren lang werken Global Creative Directors zoals Eugene Souleiman backstage bij de catwalk shows van grote namen in de fashion industrie. Van Parijs tot Londen, Milaan en New York worden de modellen gestyled van onder andere designers Jeremy Scott, Preen en Tommy Hilfiger.

Dat Coty Professional Beauty Nederland heeft besloten om de Fashionweek van Amsterdam te sponsoren is dus geen vreemde keuze. Met maar liefst vier merken: Wella Professionals, Sebastian Professional, Sassoon Professional en ghd zullen de diverse teams vier dagen lang de modellen voorzien van looks passend bij de designer en de show. Uiteraard wordt zorgvuldig bekeken welk merk de designer het beste aanvult qua producten en uitstraling.

Over Amsterdam Fashion Week
Amsterdam Fashion Week (AFW) is een halfjaarlijks evenement dat via runway shows, presentaties en events de Nederlandse mode viert. AFW omarmt jong talent maar biedt ook gevestigde ontwerpers en bestaande labels een podium. Zowel fysiek (6-9 september 2018) als virtueel op het platform www.amsterdamfashionweek.nl. Dit is een dagelijkse online krant met nieuws, interviews en artikelen over de Nederlandse mode- en beauty industrie, maar covert ook aanverwante onderwerpen zoals kunst, interior design & graphic design.

‘Nieuwe Lichting’
Lichting is de mode-industrie prijs die sinds 2007 elk jaar uitgereikt wordt aan de meest veelbelovende academy graduates van de Nederlandse mode opleidingen. Het concept is simpel: de veertien grootste talenten van de creatieve opleidingen die Nederland rijk is, tonen hun werk tijdens één centrale runway show op AFW. Een professionele internationale mode-jury beslist wie de Lichting Award toegekend krijgt.
Genodigd zijn de vijfhonderd meest invloedrijke industry professionals van Nederland die reikhalzend uitkijken naar het jonge talent dat zijn eerste stap zet richting een succesvolle carrière.
Lichting is in het leven geroepen om de kloof tussen enerzijds de academies (en haar alumni) en anderzijds de mode industrie te slechten. Het doel van Lichting is om veelbelovend talent een springplank te bieden richting een levensvatbare carrière. Lichting is een project van AFW, HTNK Fashion Recruitment & Consultancy (‘HTNK’) en Meester Koetsier Foundation (MKF).

Over Coty Inc.
Coty is een van 's werelds grootste beauty bedrijven met ongeveer $9 miljard aan omzet, met als doel de diversiteit van de schoonheid van consumenten te vieren en te omhelzen. Het sterke ondernemingserfgoed is uitgegroeid tot een iconische portefeuille van toonaangevende beauty merken. Coty is de wereldwijde marktleider in geuren, een sterke nummer twee in haarkleur en styling voor in de professionele salon en de nummer drie in kleurcosmetica. Coty heeft zijn activiteiten ondergebracht in drie divisies – Coty Consumer Beauty, dat is gefocust op kleurcosmetica, haarkleur, styling producten lichaamsverzorging en lifestyle geuren die hoofdzakelijk worden verkocht in de detailhandel, met merken als COVERGIRL, Max Factor en Rimmel; Coty Luxury, dat is gefocust op prestige geuren en huidverzorgingsproducten met merken als Calvin Klein, Marc Jacobs, Hugo Boss, Gucci en Philosophy; en Coty Professional Beauty, dat is gefocust op het bieden van services aan saloneigenaars en professionals op het gebied van zowel haar als nagels, met merken als Wella Professionals, Sebastian Professional, System Professional, Sassoon Professional, OPI en ghd. Coty heeft wereldwijd ongeveer 20.000 medewerkers en zijn producten worden verkocht in meer dan 130 landen. Coty en zijn merken maken zich sterk voor diverse maatschappelijke doelen en zorgen er voor dat hun impact op het milieu zo minimaal mogelijk is.